Den vänstra delen av bilden visar en glasruta med ett skotthål, omringat av sprickor och glaskross. I den högra bilden står en person utomhus, klädd i jacka, och intervjuas. Bakgrunden innehåller träd och en väg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet och hör Oliver, boende i området, berätta om sina tankar efter skottlossningen. Foto: Amorina Ahlsell/SVT

Skott mot portar i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Två portar har beskjutits på Hisingen i Göteborg. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Larmet kom strax innan klockan 23 på onsdagskvällen efter att boende hade hört höga smällar. På plats upptäcktes skotthål genom entrédörrarna till två trapphus.

Polisen var på plats och knackade dörr i området och utförde en brottsplatsundersökning under natten. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

– Nu handlar det om att analysera den information man har samlat in, säger polisens presstalesperson Adam Isaksson Samara.

”Går inte ut lika sent längre”

– Det känns fruktansvärt att det är så nära en, säger Gill Bellini som bor i närheten.

Själv hörde hon inte skotten.

– Hunden reagerade på något men de smäller av så mycket smällare här också så det är svårt att höra skillnad.

Gill är uppvuxen i området och har alltid känts sig trygg här, berättar hon.

Förändrar detta något för dig?

– Ja det är klart att det förändras. Man går inte ut lika sent på kvällarna längre. Igår såg jag på dagen mycket polisbilar och en helikopter, då släpper jag bara hunden i trädgården på kvällen.

Ingen misstänkt

Ingen har ännu gripits, men en förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts.

Vad som kan ligga bakom att det skjutits mot trappuppgångarna är inget polisen vill svara på.

– Det jag kan konstatera är att det finns i nuläget ingen misstänkt eller målsägande i det här ärendet, säger polisens presstalesperson Adam Isaksson Samara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.