Skottlossning i Göteborg – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En entrédörr till ett flerfamiljshus i Angered i Göteborg besköts under natten mot måndagen. Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt och polisen utreder händelsen som försök till mord.

Polisen larmades om skottlossningen mot en entrédörr i Angered strax innan klockan 01 under natten mot måndagen.

När polisen anlände till platsen anträffades skotthål i entrédörren och tomhylsor på marken.

Platsen spärrades av och en teknisk undersökning genomfördes.

– Vi har jobbat med dörrknackning och informationsinhämtning som vi kommer ta med oss i arbetet framåt. Sedan ska vi titta på eventuell kameraövervakning för att fånga upp det den vägen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Händelsen utres av polis som försök till mord.

– Vi kommer att titta på möjliga kopplingar till pågående konflikter, vi tittar naturligtvis på det, säger Fredrik Svedemyr.

Under eftermiddagen berättar polisen att det är för tidigt att kunna koppla ihop skottlossningen med andra händelser som varit.

– Vi kan inte se att det finns någon solklar koppling mot andra pågående konflikter, men det finns personer som vi tror kan vara av intresse i ärendet, säger förundersökningsledare Claes Hagstrand.

Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.