Efter dödsskjutningen av den 33-årige polismannen i Biskopsgården på onsdagskvällen höll poliser landet över i går en tyst minut för att hedra hans minne.
Samtidigt fortsätter jakten efter skytten, som på fredagsmorgonen ännu var på fri fot.
Ärendet, som rubriceras som mord, leds nu av Åklagarmyndigheten och under morgonen frihetsberövades ett 20-tal personer. Ingen av dem är dock misstänkt.
– Under natten har vi fortsatt utredningsarbetet. Det sker dörrknackningar, vi analyserar bild- och videomaterial som vi hämtar in. Vi har tagit mer än 150 beslag och gjort mer än 200 förhör. Bilden av det här klarnar allt mer successivt, säger polisens kommenderingschef Dan Windt, till SR Ekot.
”Vet mer än i går”
På torsdagen sade polisområdeschef Erik Nord att polismannen troligtvis fallit offer för en ”felskjutning” kopplat till en pågående gängkonflikt i området.
Om den bilden har ändrats vill Dan Windt inte kommentera.
– Vi vet mer i dag än vi vet i går, säger han.
Polisen har även fått svar på de analyser som har gjorts av tomhylsor som anträffats på platsen. Vad de visar vill Dan Windt inte gå in närmare på med hänvisning till förundersökningssekretess.
– Vi har hittat tomhylsor från ett skjutvapen. Vi har fått svar från NFC som vi tar in i förundersökningen. Det ger oss svar och bilden kring det här klarnar kontinuerligt, säger han till Ekot.
Polisen har tagit patronhylsor i beslag – hoppas hitta dna
Kan ha fångats på film
Polisen har även säkrat bild- och videomaterial från tiden då skjutningen inträffade.
Bland annat har polisen en egen fast kamera som täcker platsen. Vad den hittills har visat vill polisen inte gå in på men enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg säger till DN att bilderna är en del av utredningen.
Enligt Dan Windt kan dödsskjutningen har fångats på film.
– Det kan mycket väl ha gjort det. Vi har inte sett det än så länge, men vi fortsätter att hämta in material kontinuerligt. Det finns många kameror runt omkring. Och vi har en grupp som arbetar med bildanalys, säger han.