• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Nio minuter fick ungdomarna på sig att fråga vad de ville under speed dejterna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nio minuter fick ungdomarna på sig att fråga vad de ville under speed dejterna. Foto: Lars Wiklund

Speeddejting mellan filmbranschen och unga

Uppdaterad
Publicerad

Fryshuset och Netflix har startat projektet ”Din väg in” för att få in fler unga i film- och tv-branschen. Ambitionen är att sänka trösklar och skapa en mer diversifierad och inkluderande film- och tv-industri i Sverige. SVT Väst var med när ett 40-tal ungdomar gick på speed dejt med olika representanter från filmbranschen.

Under lördagen sökte sig ett 40-tal ungdomar mellan 16 och 26 år till Fryshusets lokaler i Kviberg i Göteborg för att möta representanter från filmbranschen.

Förutom allmän information fick de även de även gå på speed dejt för att se om någon av de olika runt 130 yrkesrollerna i branschen lockade. Nio minuter fick de på sig. Se och hör tankarna kring mötet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.