Ett montage med en bild på en man och en bild på ett avspärrat område kring ett lägenhetshus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Min instinkt var att hjälpa folk inne i vårt lägenhetskomplex”, säger grannen Simon Bolin som såg branden. Foto: Simon Bolin

Skadade i helikopter till sjukhus efter brand i Tranemo: ”Min instinkt att hjälpa”

Uppdaterad
Publicerad

En större brand bröt ut på lördagsmorgonen i ett flerfamiljshus i Tranemo. Två personer har förts till sjukhus med helikopter och totalt ska det röra sig om sju personer som förts till sjukhus.

– Min instinkt var att hjälpa folk inne i vårt lägenhetskomplex, säger grannen Simon Bolin som såg branden.

Starta klippet för att se grannen Simon Bolin berätta om vad han gjorde när han upptäckte att det brann i hans huslänga

Larmet om branden kom vid halvniotiden på morgonen, och gällde en fullt utvecklad brand på första våningen i ett tvåvåningshus i Limmared utanför Tranemo. Enligt polisen inledde ambulanspersonal vård av skador utanför byggnaden, och en ambulanshelikopter har fört två skadade till sjukhus. Totalt är sju personer förda till sjukhus, men enligt polisen ska det inte röra sig om några livshotande skador.

Grannen Simon Bolin bor i samma huslänga som den drabbade lägenheten och såg rök och eld komma ut från fönstren.

– Jag var orolig att det skulle vara vårt trapphus, för det finns ett äldreboende där. Min instinkt var att hjälpa till att stänga dörrar och se till att det inte kom in till deras lägenheter, säger Simon Bolin.

Elden släckt

Rök spred sig till andra lägenheter i samma trappuppgång men vid halvtiotiden uppgav räddningstjänsten att den var släckt. De boende i lägenheter ovanför branden evakuerades. Enligt räddningstjänsten är lägenheten där branden startade tom.

– Vi är på plats med flera enheter och är inne i en kontrollfas för att se att vi inte har någon spridning i konstruktionen i övrigt, säger Bo Sandström.

Vid lunchtid meddelade polis att lägenheten spärras av för teknisk undersökning, och att en förundersökning inletts om allmänfarlig vårdslöshet. Ingen person är misstänkt för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.