Nationella bombskyddet kallades till platsen efter skottlossningen för att undersöka ett misstänkt farligt föremål. Föremålet – en väska – visade sig senare inte utgöra någon fara. Foto: Adam Ihse/TT

Ytterligare en anhållen efter skottlossningen mot Elbit

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för att vara inblandad i skottlossningen mot israeliska Elbit Systems i Kallebäck i Göteborg, enligt DN.

Det var den 10 oktober som larm om skottlossning mot Elbit i Göteborg inkom till polisen. Elbit är ett dotterbolag till det israeliska vapenföretaget Elbit Systems och företaget har tidigare varit måltavla för protester och utsatt för skadegörelse.

Sedan tidigare är en pojke i 13-årsåldern misstänkt för att ha utfört skottlossningen och en 15-årig pojke är häktad för anstiftan till brottet.

Attacker mot Elbit systems i Kallebäck i Göteborg

Fanns poliser på plats

Efter att en sprängladdning lämnats vid entrén till företagets lokaler i Kallebäck i somras har polisen haft extra bevakning på platsen. Dagen för skottlossningen ska det ha funnits poliser stationerade vid byggnaden, men de ska enligt uppgifter till SVT ha missat skytten.

Ingen person skadades vid skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker mot Elbit systems i Kallebäck i Göteborg

Mer i ämnet