Ytterligare en ung man har gripits misstänkt i ärendet om skottlossningen vid Elbit Systems i Göteborg, enligt GP. Foto: Adam Ihse/TT

Ytterligare en gripen efter skotten vid Elbit

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en ung man har gripits misstänkt för inblandning i skottlossningen vid Elbit Systems i Göteborg, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten.

Det var i torsdags som det avlossades skott vid en av Elbit Systems lokaler i Kallebäck i Göteborg. Sedan dess har en pojke i 13-årsåldern varit misstänkt för skottlossningen.

I helgen greps ytterligare en 15-åring man misstänkt för anstiftan till mordförsök och anstiftan grovt vapenbrott. Enligt uppgifter till GP är han anhållen och häktades under måndagsförmiddagen.

Attacker mot Elbit systems i Kallebäck i Göteborg

Den 15-årige pojken häktades misstänkt för anstiftan av försök till mord och anstiftan av grovt vapenbrott. Han misstänks alltså ha beställt den mycket unga pojkens skott mot försvarsföretaget Elbit.

15-åringen, som är hemmahörande i Östergötland, har varit HVB-hemsplacerad. I en LVU-utredning tidigare i år konstaterades att pojken ”befinner sig i riskfyllda miljöer, umgås i kriminella kretsar och uppvisar ett gränslöst beteende”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacker mot Elbit systems i Kallebäck i Göteborg

Mer i ämnet