Petter Mörk. Foto: SVT

Advokaten överväger att överklaga

Uppdaterad
Publicerad

Domen mot 21-åringen var inte oväntad för mannens försvarare Petter Mörk, men han har tre synpunkter på den. Skadeståndet till uppsåtet och påföljden ifrågasätts.

Den nu morddömde 21-åringens advokat Petter Mörk säger att det är en välskriven dom tingsrätten offentliggjorde i går och att den inte var särskilt överraskande. Han har prata rmed sin klient och har tre synpunkter på domen.

Skadeståndskravet

Den ena punkten gäller skadestånden som 21-åringen ska betala till mordoffrets tre syskon. Han anser att tingsrätten gått emot den praxis som finns på området. Den andra punkten rör uppsåtet och den tredje påföljdslängden.

Mord på Umeå centralstation

–  Domen är väl underbyggd men jag tycker att påföljdsdelen är för hård och skadeståndet är felaktigt i förhållande till praxis. Därför överväger vi att överklaga. Vi kommer att ta beslut efter jul- och nyårshelgernba.

– Det är bra att domstolen noga övervägt uppsåtsfrågan. Jag tycker inte att de kommit fram till en felaktig slutsats när de dömer för likgiltighetsuppsåt, men jag tycker heller inte att det är rätt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på Umeå centralstation

Mer i ämnet