Foto: SVT

Arbetsmarknaden är het i Lycksele – trots nedskärningar på Arbetsförmedlingen

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Arbetsförmedlingens satsning som skulle ge 100 jobb i Lycksele bantas, så är arbetsmarknaden het.

Industrin nyanställer hela tiden och nu handlar det om att hitta arbetskraft och bostäder i Lycksele.

– Vi rider på en framgångsvåg, det är bästa läget på minst fem år, säger Calle Franklin ordförande för Företagarna i Lycksele.

Men även om det just nu byggs om i det gamla Åhlénshuset för Småföretagarnas arbetslöshetskassa och 50 nya jobb, så kom det bara för några dagar sedan ett hack i Lyckseles framgångssaga. Arbetsförmedlingens 100 nya jobb blir troligen betydligt färre, och provanställda tvingas lämna. 

Till skillnad från andra inlandskommuner har Lycksele en stor och differentierad industri. Här har hundratals nya jobb skapats de senaste åren och här syns inga varsel idag. Maxmoduler till exempel har gått från 20 till 75 anställda på bara tre år. 

– Det kan låta knäppt, men jag ser inget slut på den här utvecklingen, det går jättebra för Lyckseles industri, säger Christer Hedlund vd för Maxmoduler. 

Han konstaterar att kompetensbristen kommer att lösas, den största utmaningen nu är att hitta någonstans för människor att bo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.