Längs Mjölnargatan är det nio hushåll som ska få sina hus inlösta och i förlängningen på gatan är det ytterligare flera boende som drabbas. De har uppfattat att de skyndsamt ska skaffa nya bostäder.
– Vi tycker att Trafikverket har satt oss i en fruktansvärt jobbig situation. Vi har svårt att sova och är utsatta för en psykisk press, tillvaron känns meningslös, säger Marianne Fahlman.
”Vi litade på Trafikverket”
– De flesta här lydde Trafikverkets uppmaningar och köpte i god tid ett nytt hus och ska snart ut med miljonbelopp. Det är pengar som vi inte har direkt, säger Roger Flodin som också bor längs Mjölnargatan.
Han anser att myndigheten lovat mer än de hållit.
– Vi litade på att Trafikverket skulle stå vid sitt ord och ge oss ersättning för våra hus, för överbryggningslån och övriga extra kostnader som skulle uppstå för dubbla boenden.
Trafikverket: Övertolkat informationen
Men ansvariga vid Trafikverket menar att de boende längs gatan har övertolkat informationen.
– Vid våra möten har jag har sagt att de ska börja titta efter nya hus och förbereda sig för en flytt men att vi inte kan betala ut några pengar förrän bansträckningen har vunnit laga kraft och den frågan ligger hos regeringen. Jag har aldrig uppmanat dem att börja köpa nya hus redan nu, säger Hans Stöckel som har hand om fastigheter och avtal kring inlösen vid Trafikverket.
Se hur paret Fahlman och andra drabbade påverkas av tvångsflytten i klippet.