• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Polisen vill komma i kontakt med alla busspassagerare som rest till eller från Mariehem under mordnatten. Foto: Patrik Samulesson/SVT

Efter Mariehemsmordet – polisen efterlyser busspassagerare

Uppdaterad
Publicerad

En man dödades med ett tillhygge på Mariehem i Umeå för en tid sedan. Nu vill polisen komma i kontakt med personer som åkt buss under mordnatten.

– Vi tittar på hur gärningspersonerna kan ha tagit sig från platsen, säger Olle Andersson, utredningschef hos polisen.

Natten den 8 oktober hittades en man i 30-årsåldern svårt skadad på Mariehem i Umeå. Han avled av sin skador och polisen utreder händelsen som mord.

Nu vill polisen komma i kontakt med personer som åkt buss till eller från Mariehem under mordnatten, mellan klockan 01.00 och 02.30.

Misstänkt mord på Mariehem

– Alla som rört sig i området strax innan och strax efter är av intresse. Det handlar om att lägga ett pussel. Alla iakttagelser är viktiga, även om man inte sett något. Låt polisen bedöma, säger Marie Andersson, polisens presstalesperson hos region Nord.

Olle Andersson, utredningschef hos grova brott i Umeå, säger att man jobbar brett.

– Vi letar alla. Hur kan gärningspersonerna ha tagit sig från platsen? Vi undersöker taxi, bilar, bussar, cyklister och elkickbikes, säger han.

Polisen: ”Kan vara fler inblandade”

Två personer greps i helgen misstänkta för mordet, men när häktningsförhandlingar hölls i veckan blev ingen av personerna häktade för mord.

Vet ni vilka som har gjort detta?

– Vi har en skäligen misstänkt för mord som inte är häktad för det och en häktad för medhjälp på sannolika skäl. Men det kan absolut vara fler inblandade, säger Olle Andersson, utredningschef hos polisen.

Kan ni knyta dessa personer till platsen?

– Vad misstanken består i kan vi inte gå in på i nuläget, det är detaljer jag inte kan lämna ut.

Polisen hoppfull att lösa brottet

Polisen har fått en del svar på de tekniska undersökningarna som gjorts på brottsplatsen.

– Vi har fått en del svar, vad vill jag inte säga. Vi har material i ärendet, men allt är inte analyserat. Vi har stora resurser som jobbar med detta och jag är hoppfull, säger Andersson.

två poliser står vid entrén till ett hyreshus på Mariehem efter misstänkt mord, parkerade cyklar och bevismarkeringar på asfalten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten mot söndagen den 8 oktober hittas en man i 30-årsåldern svårt skadad på Mariehem i Umeå. Foto: Lukas Deininger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Mariehem

Mer i ämnet