• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Byvikens brygga och badplats på Holmön där olyckan inträffade. Foto: SVT

En man kritiskt skadad efter drunkningstillbud på Holmön

Uppdaterad
Publicerad

En ung man flögs med helikopter till sjukhus efter drunkningstillbud på Holmön utanför Umeå natten mot lördag. Han vårdas för kritiska skador.

Strax efter midnatt ska en ung man i ålder 20-25 år råkat ut för ett drunkningstillbud i Byviken och vårdas nu på intensivvårdsavdelning. Detta efter olycka i samband med bad under nattetid. Skadorna betecknas som kritiska av sjukvården, vilket innebär att de är livshotande.

I sajten Flightradars historik över flygningar natten mot lördag går att se att Sjöfartsverkets SAR-helikopter ryckte ut till Holmön omkring 00.15. Kort senare kom även en helikopter från Svensk Luftambulans till Holmön omkring 00.30.

Vid 01.15-tiden flög Svensk Luftambulans från Holmön till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Varken räddningstjänsten, polis eller SOS alarm har haft någon information att delge om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.