En av de föräldrar som SVT Nyheter Västerbotten har pratat med är Jeanette Lantz.
– Vi har påtalat problemen gång på gång under lång tid, men ingenting händer, säger hon.
Flera väljer att inte framträda med namn för att de är rädda att det ska slå tillbaka mot deras ungdomar som är i föreningens verksamhet.
I Björklövens värdegrund slås fast att företrädarna ska gå i bräschen för och uppträda som förebilder, något föräldrar som SVT talat med inte alls rimmar med verkligheten.
”Många sållas bort”
– Vi ser alltför många spelare som inte får adekvat träning, till exempel målvaktsträning. De får ibland inte en enda minut speltid i en cup och heller ingen feedback på vad de kan jobba med för att bli bättre som spelare, de blir satta i frysboxen, berättar Joakim Wiklund som menar att många sållas bort alltför tidigt.
Han tycker att Björklöven har stora utmaningar organisatoriskt. Fast problem påtalats på flera nivåer inom föreningen händer ingenting. Ingen återkopplar heller till barnen som drabbas av särbehandling, vilket han tycker är anmärkningsvärt och allvarligt.
– Det görs mycket värderingar från läktaren. Det ska man akta sig för, för hur det är just för stunden säger ingenting om vilka det är som kommer bli bra när det väl gäller i vuxen ålder, säger Wiklund.
– Skulle vi bete oss på vår arbetsplats som dessa pojkar blir behandlade hade det för länge sen blivit ett stopp för det är ju helt oacceptabelt. Ledare vet om problemen men låter det fortgå, säger Jeanette Lantz.
Björklövens ledning har tagit del av föräldrarnas synpunkter.
– Inget jag hittills tagit del av tyder på att vi skulle ha särbehandlat, säger Anders Blomberg, vd för Björklöven.