Foto: fatta.nu

Han tatuerade sig i protest

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagen spreds hundratals bilder på personer som tatuerat sig. Men det var bara en person som gjorde en äkta tatuering – Pramono Salmonsson från Umeå.

Hundratals personer deltog i Fattas kampanj som går under namnet #Fattatattoo, bland annat Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Kampanjen gick ut på att personer skulle tatuera sig i protest mot det sexuella våldet.

– Fatta sökte upp 100 människor, med olika nätverk. Det har varit en fantastisk uppslutning. Bara på instagram har över 160 bilder lagts upp, säger Ida Östensson, grundare av Crossing Boarders och Fatta-rörelsen.

Vågade göra en äkta tatuering

Men det var bara en person som vågade göra en riktig tatuering.

– Jag blev tillfrågad att vara med i deras kampanj genom att göra en gnuggistatuering. Då sa jag att den här loggan kan jag tatuera in på min kropp, säger Pramono Salmonsson.

Fatta hade bokat glashuset i Umeå under lördagen och Pramono Salmonsson gjorde tatueringen där. Sedan försökte han hålla den hemlig fram tills igår då kampanjen drog igång.

Varför gjorde du tatueringen?

– Det var jag står bakom deras budskap, för samtycke och mot sexuellt våld.

Vad har du fått för respons?

– Det är inte så många som har sett den än, men av dom som har sett den har jag bara fått positiv respons, säger Salmonsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.