Kriminaltekniker på plats vid lägenheten i Umeå där en ung kvinna hittats död under natten mot lördag. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Kvinna hittad död i lägenhet i Umeå – anhållen man har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördagen larmades polis om ett dödsfall i en lägenhet i Umeå. I lägenheten hittas en kvinna i 25-årsåldern död.

En man i 40-årsåldern, som också ska ha befunnit sig i lägenheten anhölls misstänkt för mord, men släpptes under söndagen.

Det var strax efter klockan 03 natten mot lördagen som polisen larmades till lägenheten. Enligt polisen är det oklart hur kvinnan har avlidit och en förundersökning gällande dråp inleddes.

Misstänkt man försatt på fri fot

En man som också ska ha befunnit sig i lägenheten greps och anhölls under lördagsförmiddagen av åklagare. Enligt Åklagarmyndighetens presstjänst är mannen skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Under söndagen släpptes mannen på fri fot.

– Misstankarna kvarstår, men jag vill poängtera att han hela tiden varit misstänkt på den lägre misstankegraden. Beslutet att släppa honom gjorde min kollega som hade jour under helgen, men jag delar det beslutet då det under den initiala utredningstiden inte framkommit något konkret som styrkt misstankarna, säger åklagaren Petra Hedberg.

Känner varandra

Mannen och kvinnan känner enligt polisen varandra sedan tidigare.

Nu väntar bland annat en rättsmedicinsk obduktion av kvinnan, för att säkerställa dödsorsaken. Ett preliminärt besked från den väntas komma under veckan.

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Hör av dig till vasterbotten@svt.se Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.