Man står och ler mot kameran framför kulturhuset i Sorsele.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här får Sorseleborna visa sina dancemoves” – hör Larry Gonzales berätta om nya mötesplatsen i Sorsele i klippet ovan. Foto: Moa Lindberg/SVT

Uteställen saknas i Västerbottens inland – Larry i Sorsele tog utelivet i egna händer: ”Vi själva måste fixa det”

Publicerad

På många håll i inlandet saknas det helt uteställen. I Sorsele får unga åka sju mil om de ska hitta ett dansgolv. Larry Gonzalez vill göra något åt detta och har därför startat upp ett eventbolag.  

– Det är vi själva som måste fixa det om det ska bli något av det, säger han. 

När Larry Gonzalez flyttade till Sorsele från Sydamerika 2005 blomstrade nöjes- och utelivet i kommunen. Idag berättar han att finns betydligt färre mötesplatser och arrangemang på orten som invånarna kan delta i.

Om unga vill gå ut och dansa måste de åka till Storuman som ligger sju mil bort. Det är som att Stockholmare skulle få åka till Uppsala för att hitta ett uteställe.

Unga i Norrlands glesbygd

– Det är vi själva som måste fixa det om det ska bli något av det. Folk har frågat efter en mötesplats, det är det dom verkligen saknar, säger Larry Gonzalez.

Fick ta saken i egna händer

Nu har Gonzalez upptäckte startat ett eventbolag, Ohlarrys för att skapa en mötesplats i kommunen. Alla mellan 18 och 99 år är välkomna.

– I Sorsele finns det inget som heter åldersgrupp. Det ska kännas familjärt och det ska finnas något för alla. Även om du inte gillar musik kan du stå i hörnet, men du är ändå med, säger Larry Gonzalez.

Öppningspremiären var på kulturhuset i Sorsele – hör Larry Gonzalez berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Unga i Norrlands glesbygd

Mer i ämnet