Kommunalrådet Kjell Öjeryd(V) och kultur och-fritidschefen Henrik Sjöström visar den nya multiarenan i Sorsele.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är en riktig wowkänsla” – hör kultur- och fritidschefen Henrik Sjöström och kommunalrådet Kjell Öjeryd (V) om den efterlängtade arenan. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Mångmiljonarenan i Sorsele snart klar: ”Kostnaden kommer märkas”

Uppdaterad
Publicerad

Efter år av väntan är den påkostade multiarenan i Sorsele snart klar. Förhoppningen med satsningen på 30 miljoner kronor är att få kommunen att blomstra.

– Arenan blir en nytändning för kommunen, säger kommunalrådet Kjell Öjeryd (V).

Arena Sorsele kommer att stå klar i mitten av september. Målet med Arenan är att locka inflyttare till kommunen och kunna erbjuda ett större utbud av idrottsaktiviteter.

– Vi har ett starkt föreningsliv i Sorsele och som utvecklas i rask takt. Inom kampsporten MMA har vi en grupp som vill starta upp verksamhet i Sorsele, säger Henrik Sjöström, kultur- och fritidschef.

Förutom idrottsaktiviteter ser Sjöström att arenan öppnar upp för andra möjligheter.

– Arenan kan även användas för kulturella ändamål som konserter, konstutställningar och mässor, säger Henrik Sjöström.

I klippet: Hör Henrik Sjöström och Kjell Öjeryd om möjligheterna med den nya arenan och hur mångmiljonsatsningen kommer att märkas av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.