En illustration visar hur det är tänkt att arenan kommer byggas Foto: Contractor Lycksele AB/Sorsele kommun

Multiarena i Sorsele närmare verklighet

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång process väntas nu bygget av en multiarena i Sorsele dra igång. Kommunen har upphandlat ett byggföretag och hoppas ta första spadtaget i september.

– Vi vill vara en attraktiv ort för sportintresserade och barnfamiljer, säger Marie Strinnholm, tf. kommunchef i Sorsele

I måndags fattade kommunfullmäktige beslut om att utöka budgeten för multiarenan till 27,8 miljoner kronor. En dyr investering för en liten kommun.

– Det har varit på tapeten länge och vi känner att man måste våga satsa för att vinna i det här läget, säger Marie Strinnholm, tf. kommunchef på Sorsele kommun.

”En stark politisk vilja”

Planen är att bygga utifrån den existerande gymnastikhallen med en multihall för idrott och evenemang. En del av den nuvarande hallen blir kvar som komplement till den nya för aktiviteter som kräver mindre yta.

– Man har haft en stark politisk vilja att göra slag i saken. Det är dels en satsning av befolkningsstrategiska skäl, vi vill vara en attraktiv ort för sportintresserade och familjer, men också för att behålla de vi redan har boende i kommunen.

Arenan beräknas stå redo att användas till skolstart hösten 2024. Den ska inrymma en fullstor inomhushall för alla typer av idrott- och kulturevenemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.