Två män har häktats för de misstänkta mordbränderna på Haga och Sandbacka i Umeå. En av dem är häktad i sin frånvaro. Foto: Lukas Deininger/SVT

Misstänkt för bilbränderna i Umeå kan ha lämnat landet

Publicerad

Ytterligare en person har häktats efter bilbränderna på Haga och Sandbacka i Umeå. Mannen i 20-årsåldern är häktad i sin frånvaro och kan ha lämnat landet. Sedan tidigare sitter en man i 25-årsåldern häktad för brotten.

Det var natten till lördagen den 14 september som ett 20-tal bilar förstördes i flera anlagda bränder på Haga och Sandbacka.

En man i 25-årsåldern sitter sedan tidigare häktad på sannolika skäl misstänkt för bland annat mordbrand och grov skadegörelse.

Den andra misstänkte har varit anhållen i sin frånvaro men har nu häktats i sin frånvaro. Han är sedan tidigare inte dömd för någon grövre brottslighet.

Det finns misstankar om att han kan ha flytt landet och för att kunna efterlysa honom internationellt krävs att han är häktad i sin frånvaro.

Enligt åklagaren Peter Jonsson har man än så länge inte utfärdat någon internationell efterlysning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.