Misstänkt mord i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har under natten bragts om livet i Lycksele. En man sitter nu hos polisen, misstänkt för gärningen. – En man sitter frihetsberövad misstänkt för mord, säger Peder Jonsson vid polisen.

Händelsen ska ha inträffat under natten mot söndagen. Polisen ska ha fått ett larm om bråk i en bostad i Lycksele. När polisen kommer till platsen fann man en kvinna i 30-årsåldern död.

– Omständigheterna på platsen tyder på att hon dött till följd av yttre våld, säger Peder Jonsson, informationsansvarig vid polisen i Västerbotten.

Journalistmordet i Lycksele

Den döda kvinnan och den misstänkte gärningsmannen ska ha känt varandra sen tidigare. Men vilken typ av relation vill polisen inte gå in på.

Är offer och gärningsman skrivna på samma adress?

– Båda är hemmahörande i Lycksele, mer än så vill jag inte gå in på, säger Jonsson.

En förundersökning om mord är inledd och polisen tycker sig ha en ganska god uppfattning om vad som hänt men är i nuläget väldigt förtegna.

Kvinnans anhöriga har underrättats.

Den misstänkte gärningsmannen kommer under dagen att föras till Umeå för förhör.

– Jag har hunnit träffa min klient än, utan det blir i eftermiddag i Umeå, säger den misstänkte mannens försvarsadvokat, Mikael Stenman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Journalistmordet i Lycksele

Mer i ämnet