”Jobbig situation för alla inblandade”

Uppdaterad
Publicerad

Både polis och åklagare är förtegna efter anhållandet av den 30-åriga mannen som misstänks för mord på en jämnårig kvinna .

Det var vid tvåtiden inatt som polisen fick larm från grannar om ett lägenhetsbråk i centrala Lycksele. När patrullen kom fram så fann de en död kvinna på platsen

– En kvinna påträffades på platsen och det rör sig om yttre våld. Vi har gripit en man under natten som misstänks för mord, senare anhölls han även av åklagaren, säger Peder Jonsson, informationsansvarig vid polisen.

Journalistmordet i Lycksele

Grannar till den nu avlidna kvinnan ska ha larmat polisen efter att de hört oväsen i trapphuset. En granne ska även ha hjälpt att mota bort en man som ville in i kvinnans lägenhet. Under händelseförloppet ska grannen ha blivit knivskuren och senare varit tvungen att uppsöka sjukvård, det uppger Västerbotten-Kuriren.

Vad som sker därefter är fortfarande oklart.

Polisen säger att den misstänkte gärningsmannen och den döda kvinnan kände varandra och att de har en god bild av hur det hela ska ha gått till. Ett första förhör har hållits under eftermiddagen med mannen men vad som framkommit under förhören vill varken polis eller hans försvarsadvokat berätta.

– Det här är en jobbig situation för alla inblandade. Efter omständigheterna mår han bra, men det är jobbigt, säger försvarsadvokat Mikael Stenman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Journalistmordet i Lycksele

Mer i ämnet