• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Foto: Privat/SVT

Mordet på Mariehem: Ytterligare en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har anhållit ytterligare en person som kopplas till mordet på Mariehem i Umeå. Mannen som är i 20-25-årsåldern är misstänkt för anstiftan av grovt skyddande av brottsling.

– Det innebär att man drivit på och förmått andra att skydda en brottsling, säger Olle Andersson, utredningschef på grova brott.

Tre personer häktades i fredags för grovt skyddande av brottsling. Nu har ytterligare en person anhållits misstänkt för anstiftan av grovt skyddande av brottsling i samband med mordet.

– Personerna är bekanta med varandra, säger Olle Andersson.

Misstänkt mord på Mariehem

Advokaten Jörgen Frisk, som företräder den anhållna mannen, säger att hans klient förnekar brott.

– Men han har varit fåordig i förhör, säger Frisk.

Brände upp bil

De misstänkta personerna har enligt polisen kopplingar till bilen som brändes upp i Holmsund två dagar efter mordet.

– De har haft olika roller i hanteringen av den här bilen som är använd i samband med mordet. Uppbrännandet av bilen är en del i den hanteringen, säger Olle Andersson.

– Vi tycker att vi får en bra bild hur den här bilen och de här personerna har agerat. 

”Gärningsmän som inte är gripna”

Ingen person är frihetsberövad misstänkt för mordet.

– Vår bild är att vi har gärningsmän som inte är gripna. Om vi har någon misstänkt för mordet vill jag inte svara på. Men vi har personer som är intressanta som inte är frihetsberövade, säger Olle Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Mariehem

Mer i ämnet