Bil totalförstörd efter brand

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”För mig var det inte bara en bil, det här var ett rullande konstverk”, säger motorprofilen Mikael Liljeholm. Foto: Elin Moberg/SVT

Motorprofilens 20-åriga bilprojekt totalförstört i branden

Uppdaterad
Publicerad

Motorprofilen Mikael Liljeholm såg sitt 20-åriga bilprojekt brinna upp framför ögonen på honom natten till lördag. Han är en av flera som fått sin bil förstörd i helgens bränder.

– Den här bilen kommer aldrig kunna ersättas, säger Mikael Liljeholm.

Bilen hade efter 20 års arbete blivit helt klar och dagen innan branden flyttades den från garaget till parkeringsplatsen på Haga.

– Det är en sån otrolig slump att den står här den här helgen, säger Mikael Liljeholm.

Han menar att det är svårt att förklara om man inte är som han – en motorentusiast hur mycket bilen betyder och vilket arbete som ligger bakom projektet kring bilen.

– Man kan tro att det här går att ersätta, men den här bilen var ett rullande konstverk, säger han.

Bilen är välkänd i Umeå men även i andra delar av landet då den vunnit flera priser på utställningar. Liksom hans andra unika bil, en ”Tillbaka till framtiden”-Delorean. Den stod däremot inte parkerad där det brann.

Oersättligt värde

Samtliga bilar som brann på samma adress har hämtats av assistanskåren. Bilarna ska besiktas och värderas av försäkringsbolag för ersättning.

– Den här bilen går inte att ersätta ekonomiskt, det handlar inte om pengar, det är mer än så, säger Mikael Liljeholm.

Bilen var en Volvo V40 T4 Sport Edition från 2001. Byggd med en mix av den gamla och nya modellen V40 med ett illertema. I princip var allt förändrat, förstärkt eller ombyggt enligt Mikael Liljeholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.