• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Kvinna drejar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I skapandet mår vi gott” – se Monica dreja och hör varför hon satsade på keramik efter pandemin. Foto: Aron Hedlund/SVT

Ökat intresse för keramik – Monica i Skellefteå: ”I skapandet mår vi gott”

Publicerad

Flera kurser i keramik är fullbokade i Skellefteå i höst. En av de som börjat med hantverket är Monica Widman, som behövde en nystart efter pandemin.

– Det finns många material, men man mår gott av att skapa med händerna, säger hon.

Keramikern Jeanette Emilsson Hultdin håller själv i kurser och hon berättar att de sista tre åren har intresset ökat kolossalt. Hon har fullbokade kurser nästan varje kväll fram till oktober.

Kursdeltagaren Monica Widman är en av ett par kursdeltagare som lånar konstnärens ateljé under sommaren.

– Jag är så glad över gemenskapen även om inget sägs, det blir som alldeles tyst när alla är uppe i sitt, säger Monica.

Medborgarskolan som erbjuder både nybörjarkurser, helgkurser och fortsättningskurser i keramik har också bra med deltagare inför hösten. Där märker man av ett stort intresse för både hantverk och målarkurser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.