En delad bild som visar två sektioner. Den vänstra sektionen visar en person klädd i en grön jacka, stående utomhus med träd i bakgrunden. Den högra sektionen visar en stor grupp människor som springer på en gräsplan, omgivna av röda byggnader och trädverk, troligtvis under ett lopp eller en sportevenemang.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tvåälvsloppet drog rekordmånga startande – hör damklassens segraren Anna Örmin som sprang snabbast av alla deltagare på längsta sträckan 85 kilometer. Foto: Tomas Ruuth

Rekordår för Tvåälvsloppet – ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte året i rad anordnades på lördagen det populära Tvåälvsloppet, i år med 300 löparsugna i startfältet – vilket är rekord.

– Vi har aldrig haft så här många deltagare, säger Tobias Thomson, arrangör från Tough Training Group Umeå (TTGU).

Tävlingen följer Tvåälvsleden och Isälvsleden, som slingrar sig genom Vindelns skogar ner till målet i Granö. Sträckan är varierar från drygt 15 till 85 kilometer, och lockar många deltagare.

– Det är ett ruskigt fint lopp. Dessutom har vi haft makalöst väder, spegelblank älv och strålande sol, säger Tobias Thomson.

– Det var svinroligt hela tiden, säger Anna Örmin, segraren i 85 km-klassen efter målgången – där hon var snabbast av 14 herrar och två damer på sträckan.

Låg sjuk dagen innan

– Det var inte så bra uppladdning. Jag var sjuk under veckan, låg i feberångest natten mot starten. Men när jag väl kom till starten så var det bara att köra. Det blev ett bra lopp, jag hade inte någon riktig dipp utan det har varit superkul!, säger Anna Örmin vidare.

Arrangör: ”Årets vackraste dag”

Tvåälvsloppet arrangeras av TTGU med hjälp av lokala samarbeten. I år är det sjätte gången på raken som tävlingen arrangeras – och med ett rekordstort startfält.

– Det har gått helt fantastiskt. Årets vackraste dag, väldigt nöjda deltagare och inga olyckor, säger Tobias Thomson innan han avbryter för att gratulera en löpare som tagit sig i mål.

RESULTAT TVÅÄLVSLOPPET

Resultat, se länk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.