Så ska Centerpartiet i Åsele behålla sina rekordmandat

Publicerad

Centerpartiet i Åsele gjorde ett rekordval 2018. Men av de 24 namnen på listan är det endast 13 som ställer upp i årets val till kommunfullmäktige.

– Är du chef inom en verksamhet är det svårt ägna den tid som oppositionsarbete kräver, säger partiets förstanamn på listan, Sylvia Samuelsson.

Det privata arbetet kan vara en anledning till att det är så pass många färre som ställer upp i årets val till kommunfullmäktige.

Sylvia Samuelsson säger att det ibland varit svårt att fylla stolarna, men nu blickar partiet framåt.

Valet 2022 Åsele

– De som står på listan i årets val kommer att ha tid att delta i möten, säger hon.

För att behålla sina nio mandat, eller kanske till och med ännu fler, kommer partiet att vara synliga på olika sätt inför valet. De kommer inte att affischera på samma sätt, däremot kommer partiet istället att bjuda in till träffar med olika teman där väljare kan fika och diskutera med politikerna.

Under mandatperioden har majoriteten dragit ner på antalet platser på särskilt boende för äldre, något som Centerpartiet varit kritiskt till. Sylvia Samuelsson säger att hon inte tror att det i förlängningen kommer att spara några pengar eftersom kommunen då istället utvecklat hemtjänsten, vilket innebär ökade kostnader där.

Hör mer från Sylvia Samuelsson klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Åsele

Mer i ämnet