Svårt ekonomiskt läge i Åsele senaste åren – Andreas From (S): ”Speciella fyra år”

Publicerad

Ekonomin i Åsele kommun har varit ansträngd under de senaste åren. Detta har enligt socialdemokratiska kommunalrådet Andreas From gjort att man fått fokusera på att få ekonomi i balans under mandatperioden.

– Det har varit speciella fyra år, säger Andreas From (S).

Åsele kommun hamnade i ett svårt ekonomiskt läge 2018 och kommunen har jobbat hårt för att få en ekonomi i balans. Nu är man nästan där enligt kommunalrådet Andreas From (S).

– Vi har jobbat strategiskt på flera områden för att minska kostnaderna och det har gett resultat, säger han.

Valet 2022 Åsele

Skatten har höjts i kommunen. Man har också dragit ner på antalet platser på särskilt boende för äldre.

Enligt kommunalrådet har det ekonomiska läget gjort att man varit tvungen att fokusera mycket ekonomin, men han anser att Socialdemokraterna infört en del av sina vallöften som de hade 2018.

– Vi kommer bland annat i år att ge ett extra stöd till skolan, säger Andreas From (S).

”Stora kostnader för covid”

Åsele har fått riktade statsstöd under pandemin, något som varit välkommet. Men det är inte pandemistödet som gjort att kommunens ekonomi nu ser bättre ut.

– Vi har haft stora kostnader för covid också så det där är en sanning med modifikation, säger Andreas From.

Även om kommunens ekonomi ser bättre ut nu så finns det utmaningar framöver. Enligt Andreas From (S) är inflationen en av dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Åsele

Mer i ämnet