Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Killkompisarna har svårt att dejta” – se hur de unga tjejerna i Skellefteå tänker om att flest män flyttar till stan. Foto: Elin Moberg/SVT

Så tänker unga tjejer i Skellefteå om kvinnobristen

Publicerad

Fler män än kvinnor flyttar till Skellefteå och på sikt kan det bli problem. Men hur märks det bland unga tjejer och i dejtingvärlden?

– Tjejer har mycket mer att välja mellan, säger Moa Olsén.

Förra året var 60 procent av de som flyttade till Skellefteå män. På sikt riskerar kommunen att få ett underskott av kvinnor, när industrierna framförallt lockar män.

– Mina killkompisar har väldigt svårt att hitta tjejer att dejta, det är mycket snack om det, säger Moa Olsén i Skellefteå.

Jakten på invånare i norr

– Gud va mycket killar det har blivit på krogen, jag känner inte igen någon, säger Alicia Normark.

Liza Mashtaler från Ukraina och Polen är på besök i Skellefteå, då hennes pojkvän jobbar på batterifabriken. När SVT:s reporter intervjuade henne hade hon inte pratat med någon kvinna.

– Haha, nej, ärligt, jag har inte pratat med någon. Man märker att det är mer män här, säger hon.

Samtliga vill gärna se fler tjejer flytta till Skellefteå. Moa rekommenderar singeltjejer i landet att våga flytta, kanske för kärleken.

– Killarna är underbara och händiga – vilket är ett stort plus, säger Olsén och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jakten på invånare i norr

Mer i ämnet