Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen Joel Berglund berättar om den evenemangstunga helgen som väntar och om hur man jobbar för att bevaka flera stora områden. Foto: Marilén Karlsson

Storumandagarna, Summertime och Wheels i helgen – då flyger polisen med drönare

Uppdaterad
Publicerad

Det är flera stora evenemang i helgen, bland annat hemvändarhelgen Storumandagarna i Storuman, Summertime i Skellefteå och Wheels i Umeå. Polisen har satt in extra bemanning och kommer vara mer synliga än vanligt.

Redan under torsdagen drog festligheterna igång i Skellefteå med festivalen Summertime. Under fredagen presenterade Säkerhetspolisen sin lägesbild över säkerhetsläget i landet i Almedalen och enligt dem är det fortfarande allvarligt.

Ska flyga med drönare

Polisen i länet kommer i helgen att vara lite mer uppmärksamma, men enligt Joel Berglund, gruppchef på polisen i Umeå, så kommer de jobba på ungefär samma sätt.

Almedalen 2024

– Vi är mer observanta i de miljöer vi kommer vara i, säger han.

Joel Berglund understryker att det inte finns någon hotbild mot något evenemang i Västerbotten i nuläget, men polisen har ökat sin bemanning än jämfört med en vanlig helg.

Kan låna in personal

Det kan också hända att polisen flyttar personal.

– Vi kan exempelvis låna en trafikpolis i Skellefteå till Wheels, men då kan vi skicka andra poliser till Skellefteå för att hjälpa till med festivalen, säger Joel Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2024

Mer i ämnet