Foto: TT

Döms för våldtäkt – tejpade offrets händer och fötter

Uppdaterad
Publicerad

En man från norra länsdelen döms för våldtäkt. Bland annat tejpade mannen ihop offrets händer och fötter och döms nu till tre års fängelse.

Det var natten mellan den 12:e och 13:e juni som mannen begick våldtäkten. Han tvingade kvinnan till samlag genom att kasta ner henne på en säng där han sedan tejpade ihop hennes händer och fötter.

Därefter tejpade han över kvinnans mun, la henne på mage och våldtog henne.

Fälls för ytterligare brott

Mannen, som är i 45-årsåldern, nekar till gärningen och menar att kvinnan hittat på historien. Men tingsrätten går på åklagarens linje och mannen fälls också för två andra brott, kränkande fotografering och sexuellt tvång. Straffet blir tre års fängelse och skadestånd på 145.000 kronor.

Mannen som är vitrysk medborgare ska nu utvisas till sitt hemland. Återvänder han till Sverige innan den 17 september 2025 kan han få ytterligare ett år i fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.