Genevieve Ajewole i jacka. Kom till Skellefteå för jobb på Northvolt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Genevieve Ajewoles första arbetsdag på Northvolt fick hon veta att hon blivit varslad. Nu söker hon jobb som köksbiträde på Skellefteå kommun. Foto: Evelina Dahlberg/SVT

Genevieve sades upp från Northvolt i Skellefteå – på sin första arbetsdag

Publicerad

För en vecka sedan flyttade Genevieve Ajewole med sin femårige son till Skellefteå för att påbörja sin anställning på batterifabriken Northvolt. Väl på plats fick hon veta att hon blivit uppsagd.

– Situationen är inte den bästa, men det är livet. Det går upp och ner, säger hon.

I veckan arrangerade Måltidsavdelningen på Skellefteå kommun speed-dejting med jobbsökande och Genevieve Ajewole var en av de som besökte rekryterarna.

– Det gick jättebra. Jag är intresserad av att jobba som köksbiträde så det var jättebra att vara här idag, säger hon.

Ekonomisk kris för Northvolt

Ett nytt rekryteringsgrepp

Speed-dejtingen planerades innan Northvolt meddelade att 1 000 personer från batterifabriken i Skellefteå kan bli av med sina jobb.

Enligt enhetschefen Daniel Hällgren har det varit ett stort intresse, men om det beror på varslet kan han inte svara på.

– Vi behöver personal nu. Vi träffade en kille igår som ska börja jobba imorgon, så det går snabbt, säger Daniel Hällgren, enhetschef Måltidsavdelningen på Skellefteå kommun.

För Genevieve Ajewole är förhoppningen att kunna stanna i Skellefteå.

– Jag älskar den här staden, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris för Northvolt

Mer i ämnet