Starten gick av stapeln 03:00 på lördagsmorgonen och trion började gå runt Nydalasjön i Umeå, varv efter varv. Vid 22.58 var trion klar.
Ytterligare tre personer antog utmaningen att gå hela 100 000 steg på distans, men gick på andra orter i Sverige.
Carl-Philip: ”Skapa en utmaning som är lättillgänglig”
Tanken är att utmaningen inte är en tävling om vem som kan gå mest, utan att så många människor som möjligt ska gå så många steg de kan och vill utifrån de personliga förutsättningarna.
– Vi ville skapa en utmaning som är lättillgänglig, berättar Carl-Philip Andersson.
Förhoppningen är att alla deltagare tillsammans ska komma upp i en miljon steg.
– Man ser lätt till andras prestationer istället för att se och vara nöjd med det man själv gör, säger Emma Holm.
Går för att uppmärksamma suicidprevention
Det var för två år sedan som hon och kurskamraten Carl-Philip började med utmaningen, men det var av en slump att långpromenaden mynnade i en insamling till förmån för suicidprevention.
– Vi hoppas att de som går igenom den förtvivlande ensamheten ska känna sig lite mindre ensamma, att de ska våga berätta för någon hur de mår, säger Emma Holm.
Insamlingen som studenterna startade är till förmån för den ideella organisationen Suicide Zero, som arbetar för att minska självmorden i Sverige.
Suicid ökade i Sverige under 2023
Enligt Suicide Zero gick 1 617 människor bort i självmord 2023 i Sverige, vilket är en ökning jämfört med 2022.
– Psykiskt ohälsa berör oss alla på ett eller annat sätt genom livet. Trots att det är så pass vanligt så kämpar många i tystnad, berättar Emma Holm.
15 000 suicidförsök registrerades under det gångna året i Sverige och mörkertalet är stort.
– Skapar vi en kultur där det känns accepterat att be om hjälp, att söka vård, där vi kan finnas där för varandra har vi kommit en bra bit på vägen, säger hon.