• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Under onsdagen öppnar utebadet Umelagun igen efter att huvudpumpen lagats tillfälligt. Foto: Stefan Brännström/SVT.

Umelagun i Umeå öppnar igen – tekniska problemen tillfälligt lösta

Uppdaterad
Publicerad

I söndags tvingades utebadet Umelagun i Umeå att stänga på grund av att huvudpumpen gått sönder. Men nu meddelar kommunen att utebadet kan öppna igen.

Säsongen har kantats med problem för utebadet Umelagun i Umeå.

Tekniska problem med det gamla styrsystemet innebar att man inte kunde öppna förrän i mitten av juli. Och i söndags tvingades man stänga igen på grund av en trasig huvudpump .

Men enligt fritidschefen Stefan Hildingsson så har Umeå kommun nu tillfälligt kunnat laga det som var trasigt. Fortfarande väntar de på nya delar från södra Sverige.

– Idag öppnar badet igen, säger Stefan Hildingsson till SVT.

Kommunen har tidigare meddelat att de kommer att göra en utvärdering av alla badanläggningar och deras renoveringsbehov under hösten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.