Jimmy Rydén visar var en bil kraschade in i Ådalsskolan i Kramfors.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om dramatiken när Jimmy Rydén tog upp ett järnrör och tog sig in i bilen för att försöka rädda livet på mannen. Foto: Eric Heller/SVT

Bil kraschade in i Ådalsskolan – Jimmy om hjälteinsatsen efter olyckan: ”Mannen var livlös”

Uppdaterad
Publicerad

Ett snabbt agerande kanske räddade livet på den bilförare som körde in i Ådalsskolan i Kramfors på onsdagseftermiddagen. Föraren drabbades av plötslig sjukdom, och enligt polisen var det ett under att ingen blev påkörd.

Carenina Pettersson, 16 år, är elev på Ådalsskolan och var en av dem som såg hela händelsen.

– Jag var precis klar på ett möte och skulle gå hemåt, så ser jag hur en röd bil kör genom rondellen och sedan rätt in i väggen på skolan. En kvinna kom springande och sa: ”Det är min pappa som är inne i bilen!”

Tog upp ett järnrör

Olyckan inträffade vid en rondell med mycket trafik och det fanns flera vittnen som försökte hjälpa till. Jimmy Rydén tog ett järnrör och krossade ett fönster för att ta sig in i bilen.

– Det var bara jättetur att ingen var i vägen. Bilen åkte genom en rondell där det rör sig mycket folk; gående, cyklister och bilar, säger Erik Bylund, förundersökningsledare vid polisen i Kramfors.

Ärendet rubriceras som vårdslöshet i trafik, men eftersom polisen misstänker att bilföraren med stor sannolikhet blev plötsligt sjuk så kommer föraren inte delges misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.