Chockhöjning av parkeringsavgifter – eleverna kritiska

Uppdaterad
Publicerad

De nya betalningsreglerna på Sundsvalls kommuns verksamheter har nu börjat gälla på Västermalms gymnasieskola. Där är många elever missnöjda med det nya upplägget, som kommer att bli dyrare för den som parkerar till vardags.

Tidigare kunde den elev som behövde en parkeringsplats köpa en parkeringsdekal som gällde terminsvis för 900 kronor per termin.

Sju kronor per timme

Nu låter kommunen Parkster ta över betalning och bevakning för att bland annat minska på det administrativa arbetet och för att driva på ett mer hållbart resande i kommunen. Kommunen vill också visa att parkeringar kostar.

Det innebär att kostnaderna kommer att öka, till sju kronor i timmen. För den som önskar parkera varje vardag kommer parkeringskostnaderna per månad bli ungefär detsamma som den tidigare terminskostnaden för en parkeringsplats.

Många bilburna elever är kritiska till förändringen. I klippet hör du några av dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.