En delad bild som visar två scener. Till vänster syns en bränd container belägen i en smutsig miljö bland skräp. Till höger är en nattbild av en person i reflexkläder som står nära en brinnande container i en upplyst parkering, omgiven av svagt ljus från gatlampor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här ser det ut på återvinningen i Kramfors under onsdagen – polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse, men har inga spår efter någon misstänkt. Foto: Fredrik Israelsson/SVT, privat

Flera containerbränder vid Ådalshallen i Kramfors på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag har det brunnit i flera containrar vid återvinningen intill Ådalshallen i Kramfors – och det är inte första gången det brinner här.

Sedan jul har räddningstjänsten fått rycka ut och släcka bränder i containrar vid Ådalshallen fyra gånger. Även innan dess har det brunnit med jämna mellanrum.

Diskuteras på sociala medier

I lokala Facebookgrupper undrar boende i området vad det är frågan om. De kommenterar bland annat:

”Brand i samma container igen för fjärde gången den här veckan”

”Igen?!?! Kanske dags att börja ta tag i problemet, varför det brinner där så ofta.”

”Kanske en liten junior pyroman som övar”

”Vill gråta”

Efter den senaste branden har polisen upprättat en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

Förundersökningsledaren Erik Bylund berättar att bara ett ärende ligger öppet. I det fallet fanns det eventuellt ett vittne som sett personer springa från platsen. På de andra bränderna finns det inga tips eller spår att gå på.

– Det är tråkigt och det kostar samhället massa pengar, säger han.

Anna-Maria Berglund som jobbar som enhetschef för avfall och återvinning på Kramfors kommun säger att det är otroligt tråkigt.

– Jag vill gråta, varför gör dom såhär? säger hon till SVT:s reporter.

I april 2024 brann det två gånger i containrarna i området. Foto: privat/facebook

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.