En man ligger ner och får en Rick and Morty tatuering på vaden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med totalt tre tatueringar känner sig Cathomen Nordgren sig som en nybörjare på tatueringsmässan i Sundsvall, hör honom och fler besökare i klippet. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Första tatueringsmässan i Sundsvall: ”Kom och bli inspirerad”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen startade tatueringsmässan i Sundsvall och arrangörerna hoppas locka många besökare. I mer än ett års tid har förberedelserna pågått och nu i helgen var det dags.

– Det har varit en dröm att få arrangera en mässa i Sundsvall och nu kan vi göra det tillsammans, säger Alejandro Pérez som har en tatueringsstudio centralt i Sundsvall.

Det är första gången som det anordnas en tatueringsmässa i Sundsvall. Det har varit tatueringsmässor i Umeå och Gävle men ingen i Västernorrland.

– Vi har ungefär 50 utställare, både härifrån och från andra delar av Sverige. Men även några internationella tatuerare, säger Viveka Grimstål som både är konferencier och medarrangör tillsammans med sin sambo Alejandro Pérez.

Tatuerare och utställare från hela Sverige finns på plats och med sig har de sina portfolios. Det kommer vara generöst med drop in-tider för dem som vill bli tatuerade. Det blir även musikuppträdanden och tävlingar.

– Varje tatuerare här har olika stilar som gör att de sticker ut i sin stil. Det finns mycket att välja på, säger Viveka Grimstål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.