Gunilla Persson till höger efter att hon kommit ut från helikopern. Till vänster ser man helikopter och Gunilla Persson som kliver ner från den.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Gunilla Persson landa med helikoptern inför en skrikande folkmassa. Foto: Linnea Falk/SVT

Gunilla Perssons helikopterentré lockade unga i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen gjorde Gunilla Persson entré i Örnsköldsvik genom att landa med en helikopter. Intresset var stort och många ungdomar samlades för att se och träffa henne.

– Hoppas att hon överlever, sa Amelja Eriksson Vestman om helikopterlandningen.

Gunilla Persson tog sig till Örnsköldsvik för att uppträda med sina egna låtar, i strassklänningen från Melodifestivalen. Hon landade i Strandparken med en helikopter framför en mängd ungdomar som samlats i strandparken för att se och träffa henne.

– Vi vill se guldklimpen Gunilla Persson, vår största idol, säger Theo Mårtensson.

De som anordnat evenemanget är Folkets tält som drivs av Pingstkyrkan, tillsammans med insamlings- och biståndsorganisationen Hoppets stjärna.

”Trodde hon skulle åka ned i ett rep”

Inför showen trodde både arrangörerna och besökarna att Gunilla Persson skulle viras ned i en vajer från helikoptern. Men på plats berättar arrangören att Gunilla Persson avstått från detta.

– Vi trodde hon skulle åka ned i ett rep, hon hade skrivit det någonstans, säger Alina Häggström Sjögren som var där för att se evenemanget.

Vem är Gunilla Persson?

  • Många känner igen Gunilla Persson från reality-programmet Svenska Hollywoodfruar
  • Gunilla Persson har även jobbat som modell, skådespelerska och medverkat i flera reality-program
  • År 2024 deltog Gunilla Persson i Melodifestivalen med bidraget I Won't Shake (La La Gunilla)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.