• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Jonatan Bygdén, upphovsman till den ideella föreningen ForgeYou

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT möter Jonatan Bygdén i lokalerna hos Barn av vår tid, där de samarbetar för att skapa en mötesplats för ungdomar i Sundsvall. I klippet berättar han mer. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Jonatan Bygdén vill skapa mötesplats i Sundsvall för ungdomar på glid

Publicerad

Den ideella föreningen ForgeYou vill skapa en mötesplats för ungdomar för att hitta alternativa vägar i livet. En av initiativtagarna, Jonatan Bygdén, har en bakgrund med droger och kriminalitet men berättar att gymträning blev ett sätt för honom att ändra kurs.

Ett av målen med föreningen är att arrangera studiecirklar för medlemmarna, föreläsa om träning, kost och hälsa samt doping- förebyggande ute på skolor, fritidsgårdar och inom HVB-verksamheter.

– Till exempel om föräldrarna inte har det så gott ställt kan vi hjälpa till att ge ungdomarna möjlighet att prova på olika sporter. Om de känner att det är kul vill vi som förening kunna gå in och förse dem med ett medlemskap i den klubben så att de kan fortsätta med det.

Under uppbyggnad

I dagsläget har föreningen tre styrelsemedlemmar som aktivt arbetar med att hitta en lokal och finansiering till de aktiviteter som föreningen vill satsa på. Huvudsyftet är träning, kostlära och andra aktiviteter som gynnar personlig utveckling.

– Vi startade ett community för nio månader sedan. Där är vi i dagsläget 400 medlemmar och det var där idén växte fram om att gör någon form av samhällsnytta, berättar Jonatan Bygdén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.