Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här förs tonåringarna bort på elsparkcyklar – enligt åtalet startade det misstänkta människorovet redan i centrala Sundsvall där tonåringarna plockades upp av rivalerna. Foto: polisens förundersökning

Här möts dödsfienderna – timmar före blodig uppgörelse i Sidsjö i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

I det nya gängmålet i Sundsvall som gäller bland annat människorov och mordförsök på tre tonåringar kan SVT nu visa bilderna på när ungdomarna plockas upp av män från det rivaliserande nätverket.

Övervakningskameror i centrala Sundsvall fångade när de fördes bort från centrum på sparkcyklar.

I början av juli i år sökte två unga pojkar hjälp efter att ha blivit svårt knivskurna i ett skogsparti utanför Sundsvall.

Det visade sig senare att även en tredje pojke samtidigt blev torterad i ett skogsområde några kilometer bort. En privatperson träffade på den skadade pojken och ringde 112.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Enligt polisen handlade det om en uppgörelse mellan två kriminella nätverk.

Misstänkts för att ha kidnappat pojkarna

Åtta män som misstänks tillhöra det kriminella nätverket Dalennätverket misstänks för att ha kidnappat de tre pojkarna som tros tillhöra det rivaliserande kriminella nätverket Foxtrot.

Även en ung kvinna är misstänkt för medhjälp till människorov efter att ha kört bilen med två av tonåringarna. Rättegången i målet startar den 27 november.

I polisens undersökningsmaterial finns kameraövervakningsbilder där man ser personerna från de två rivaliserande gängen träffas i centrala Sundsvall, vilket uppges vara början på bortförandet av de tre pojkarna.

Se bilderna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Mer i ämnet