Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marianne mötte en av de tonåringar som torterades i Sundsvall i somras. SVT Västernorrland har följt med henne tillbaka till platsen där hon hittade tonårspojken. Hör henne berätta vad som hände när hon hittade honom i videon. Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Marianne mötte torterad 15-åring i Sundsvall: ”Han bad om hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonåringar ska ha misshandlats grovt i en gänguppgörelse i Sundsvall i somras.

Nu kan SVT Västernorrland berätta hur det gick till när en femtonåring, hemmahörande i Gävle, hittades blodig med flera knivhugg på kroppen vid kyrkogården i Skönsmon i Sundsvall.

Marianne och hennes dotter besökte anhörigas gravar på kyrkogården i Skönsmon kvällen den 9 juli.

Det är då hon de hör en svag röst ropa på hjälp.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

– Hjälp! Kan du hjälpa mig, ropade en helt naken, misshandlad och knivskuren yngling med hundratals flugor svärmandes kring skärsåren på kroppen, säger Marianne.

Misshandlad i flera timmar

Enligt polisens förundersökning har tonåringen blivit utsatt för tortyrliknande misshandel och misshandeln ska ha pågått under tre-fyra timmar ute i skogen.

Han är en av tre tonåringar som ska ha misshandlats i ett pågående gängkrig. De övriga två ska ha blivit förda från centrala Sundsvall och upp till villaområdet Sidsjö, där de torterats och lämnats att dö.

Ett tiotal personer misstänks för bland annat försök till mord och människorov efter att de tre tonåringarna skadades svårt i somras.

Rättegången i målet startar den 27 november.

Besöker platsen

SVT Västernorrland har följt med Marianne tillbaka till kyrkogården. Hör henne berätta vad som hände när hon hittade den svårt skadade tonårspojken i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordförsök i Sidsjö – Tonåringar skadades

Mer i ämnet