Hasse Andersson på sitt kontor omgiven av sina hockeytröjor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hasse Andersson har skrivit om hockey i över sextio år. Nu tippar han årets SHL. Foto: Hans Lindblom/SVT

Hockeyoraklet från Bjästa tippar SHL – men tipset är inget för Modofansen

Uppdaterad
Publicerad

Han har bevakat ishockey i allmänhet, och Modo i synnerhet, sedan tidigt sextiotal. Var hans sympatier finns är ingen hemlighet alltså.

Men när SVT Västernorrland ber Hasse Andersson att tippa utgången av årets SHL är det dystra besked för den som håller på Örnsköldsvikslaget.

Premiäromgången är tre veckor bort, så det är klart att det är lite tidigt att sia om hur en lång SHL-säsong ska sluta. Men tips är tips och inför en säsong är alla åsikter tillåtna.

Hockeyminnen

Hemma hos Hasse Andersson trängs böcker och minnen från en lång karriär som hockeyjournalist. Han har tröjor från varenda storspelare man kan tänka sig i lands- och klubblag i både SHL och NHL.

Inget Oskarshamn

– Jag har ett topplag klart, men sedan blir det tätt i mitten. Vad som saknas denna säsong är ett Oskarshamn som räddningsplanka, säger Hasse Andersson om året säsong.

I klippet ber vi Hasse lista hur han tror att SHL säsongen 24/25 slutar. Topplagen och vilket lag han gissar kommer sist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.