christian soderberg, vd för kommunägda Torsbodabolaget

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christian Söderberg, vd för kommunägda Torsbodabolaget tycker inte att det kinesiska bolagets intressen sätts före kommuninvånarnas. Hör hans reaktion på Kammarrättens beslut om avtalet mellan bolaget och PTL. Foto: Pierre Ragnehag

Kan tvingas avslöja hemligt avtal – Torsbodabolagets vd: ”Ska analysera domen”

Uppdaterad
Publicerad

Torsbodabolaget har inte velat offentliggöra avtalet med kinesiska PTL – men kan nu tvingas göra det ändå. Det efter en dom i Kammarrätten.

Nu kommenterar Torsbodabolagets vd Christian Söderberg beskedet.

– Vi hade hoppats kunna komma ut med avtalet när vi var redo för det, säger han.

Det var fel av Torsbodabolaget att hemligstämpla hela avtalet med kinesiska PTL som rör industrisatsningen i Torsboda. Det beskedet kom från Kammarrätten under tisdagen, vilket Sundsvalls Tidning var först att berätta.

Hela avtalet hemligt

Det handlar om det avtal som som skrevs mellan Torsbodabolaget och kinesiska PTL som planerar att bygga en fabrik för att tillverka grafit, en nödvändig produkt för tillverkning elektriska bilbatterier.

Industrisatsning i Torsboda

Avtalet hemligstämplades med hänvisning till affärssekretess, men nu måste Torsbodabolaget göra om och göra rätt, enligt Kammarättens beslut.

Den ansökan att få ta del av avtalet som som begärts av både medier och privatpersoner måste nu prövas igen.

Kontakt med PTL hela tiden

Han tillägger att bolaget har ständig kontakt i frågan med den kinesiska koncernen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industrisatsning i Torsboda

Mer i ämnet