I dagarna blev konkursförvaltaren Magnus Lindblom klar med bouppteckningen och av den framgår att vårdkooperativet Voons tillgångar uppgår till 400 000 kronor medan skulderna är på 8,7 miljoner kronor.
Statlig lönegaranti
Det står också klart att fordringsägarna inte kommer att kunna räkna med att få några pengar utbetalade från konkursboet. Den störste fordringsägaren är länsstyrelsen och staten som betalat ut 3,4 miljoner i statlig lönegaranti till 42 personer som fanns på Voons lönelista vid konkursen.
Den näst störste fordringsägaren är Region Västernorrland som har 1,4 miljoner i krav på konkursboet.
Edgångssammanträde
Strax före jul var styrelsen för Voon kallad till ett edgångssammanträde vid Ångermanlands tingsrätt där de fick gå i god för att uppgifterna i bouppteckningen stämmer. Vid edgångssammanträdet gör konkursförvaltaren Magnus Lindblom också klart att de närmare 50 företag och organisationer som har fordringar på Voon inte kommer att kunna få någon utdelning.
Drevs tio månader
Voon hade 8 000 listade patienter vid konkursen i november. Under flera veckor pågick spekulationer om att andra privata vårdgivare som Premicare, Caspien eller Ersta skulle ta över konkursboet men samtliga backade ur.
Voon drevs i tio månader, från december 2017 till november 2018.
Fotnot: Texten är korrigerad avseende namnet på en av de privata vårdgivare som undersökte möjligheterna att ta över Voon.