Foto: Profilbild: Örjan Leek

Elden spred sig via vinden – villa i Nora totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten bekämpade på lördagen en brand i en villa i Lövvik, Nora i Höga kusten. Stommen står kvar men huset är totalförstörd efter en brand som spred sig upp på vinden.

Larmet nådde SOS Alarm klockan 09:35. När räddningstjänsten kom till platsen var fastigheten redan bortom räddning. Det rör sig om ett utbyggt sommarhus i timmer. Branden hade spridit sig i vindsutrymmen och räddningstjänsten fick såga sig in via gavlarna för att kunna spruta in skum.

– Tyvärr blev huset totalförstört. Det fanns inte mycket vi kan göra förutom att lindra förloppet, säger Janne Norberg, styrkeledare vid räddningstjänsten Höga Kusten.

Timmerstommen står kvar på tomten men av huset i övrigt återstår inget av värde, uppger räddningstjänsten. Branden tros ha startat i ett lektält inomhus. Där fanns också en braskamin.

Två personer var hemma när branden bröt ut men de tog sig själva i säkerhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.