• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Montage: Bild från en brand i ett flerfamiljshus med ett torn där rökdykare står på balkongen och flertalet brandmän står och langar slang från backen. Till höger en bild på man i röd brandhjälm och reflexfärgad jacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör räddningsledare Kalle Backsell berätta om branden i ett flerfamiljshus på Östermalm i Sundsvall i klippet. Foto: Tiffany Lind/SVT

Brand i lägenhetshus i centrala Sundsvall – ingen person kom till skada

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsförmiddagen började det brinna i ett flerfamiljshus på Östermalm i centrala Sundsvall.

Enligt räddningsledaren Kalle Backsell hade branden startat på första våningen. Ingen person kom till skada.

Larmet inkom strax efter klockan elva på onsdagsförmiddagen, efter att grannar känt röklukt. Tre enheter från räddningstjänsten, polis samt en ambulans ryckte ut till platsen.

Det var en omfattande rök från flerfamiljshuset innan SVT kom till platsen och huset fick utrymmas. Rökdykare fick kontrollera om branden spridit sig till andra lägenheter, och brädor och andra saker kastades ut från den brandhärjade lägenheten.

Enligt räddningstjänstens larmoperatör Maria Engström ska branden ha startat i ett kylskåp.

Ingen person ska ha kommit till skada.

Hör räddningsledare Kalle Backsell berätta om branden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.