Leif GW Persson sitter och bläddrar i papper i studion, medan Camilla Kvartoft står upp och diskuterar ämnet för programmet Veckan. Skärmen bakom dem visar en bild med texten ”Brattås – Kan dubbelmordet lösas med DNA?”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här pratar Leif GW Persson och Camilla Kvartoft om dubbelmordet i Brattås 2005 och det nya tipset till polisen, i kvällens ”Veckan” i SVT . Foto: ur programmet Veckan (SVT)

Leif GW om de nya uppgifterna: I botten ligger den röda bilen

Uppdaterad
Publicerad

I kvällens avsnitt av SVT:s kriminalmagasin ”Veckan” pratar programledaren Camilla Kvartoft och kriminologiprofessor Leif GW Persson bland annat om dubbelmordet i Brattås.

Leif GW kommenterar då även de nya uppgifterna till polisen som SVT Västernorrland presenterar i dag onsdag.

Kärnan i det nya tipset till polisens kalla fallutredare om dubbelmordet i Brattås utanför Härnösand 2005 är att personen det handlar om har en kriminell bakgrund, att han enligt tipsaren begått andra brott i Brattåsområdet vid tiden för mordet och han ska ha känt mordoffret Tor Öberg.

Dessutom ska personen vid tidpunkten ha använt sig av en röd Volvo 740 av kombimodell, en sådan bil som flera vittnen säger sig ha sett på och i anslutning till Tor Öbergs gård i Brattås på morddagen.

Dubbelmordet i Brattås

Uppgiftslämnaren har hörts av polisen.

Vad Leif GW Persson tänker och tror kring Brattåsmorden ser du i sin helhet i kvällens avsnitt av Veckan i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Brattås

Mer i ämnet