Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Linbanan upp till Skuleberget är stängd vintertid: ”Kan tyckas lite konstigt”

Uppdaterad
Publicerad

40 miljoner kronor satsades på den nya linbanan upp till Skule och det blev en omedelbar succé. Bara i år har banan tagit 25 000 människor upp på världsarvets topp.

Men den som hoppats på att åka alpint i vinter som på den gamla linbanans tid blir nog besviken.

– Jo, det kan nog tyckas litet konstigt men vi är beredda att gå vidare i frågan, säger Hans-Erik ”Hacke” Näslund, vice ordförande i Docksta Bordtennisklubb, som har sitt finger med i det mesta som händer i bygden.

Toppenstugan öppen

I Friluftsbyn träffar SVT Jerry Engström som efter den 26 september flera gånger fått förklara att linbanan stängt för säsongen. Litet snöpligt då han driver toppstugan som har öppet fortfarande.

– Eftersom att toppenstugan är öppen blir ju många litet förvånade över att inte linbanan går, säger han.

Alpint i över ett halvt sekel

Den förra linbanan invigdes i mitten av sextiotalet och skjutsade slalomåkande människor upp på toppen varje år i över ett halvt sekel. Den nya banan ska hållas stängd vintertid.

I klippet berättar entreprenörer och Kramfors kommuns chef för kultur- och fritidsförvaltningen vad det hela handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.