En 33-årig man misstänks för mordet på 41-åriga Lotta. Foto: TT/Privat

Lotta Rudholms mördare överklagar domen

Uppdaterad
Publicerad

I oktober kom domen där den 33-årige före detta pojkvännen dömdes till livstids fängelse för mord på Lotta Rudholm, från Härnösand.

Lotta Rudholm och 33-åringen hade tidigare varit ett par, men våld och svartsjuka vart ett så stort problem att Lotta polisanmälde mannen bara efter några månader, men polisutredningen las ner.

Det var efter det, i början av juni, som 33-åringen sökte upp Lotta i hennes lägenhet i Bromma, efter festkväll. Han gick in till henne och började misshandla henne, våldet riktades framförallt mot hennes huvud. Mannen ringde själv till SOS för att kalla på ambulans.

Lotta Rudholm

Lotta avled tre dagar senare av svåra hjärnskador.

Vållande till annans död

33-åringen dömdes till livstids fängelse för mord. Nu har han överklagat domen till Svea Hovrätt. Han vill frias från mordet och istället dömas för grov misshandel och grovt vållade till annans död.

Svea hovrätt har ännu inte fattat beslut om prövningstillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lotta Rudholm

Mer i ämnet