Mattias Fjellström ny chef på Sis ungdoms Vemyra står utomhus och gestikulerar med en arm, framför en byggnad med flera fönster. Området runt dem är grönt med gräsmatta och en stenlagd gång. Byggnaden har en ljus färg och ett rött tak, vilket ger en kontrast till den omgivande naturen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Mattias Fjällström själv tror att han kan bidra med som ny chef för Sis ungdomshem Vemyra. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Mattias Fjellström ny chef på Sis ungdomshem Vemyra – ska höja verksamhetens kvalitet

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Fjellström är ny tillförordnad institutionschef på Sis ungdomshem Vemyra i Sollefteå och ska ta sig an kravet från ledningen om att höja kvalitén på verksamheten.

Mattias Fjellström har precis börjat sätta sig in i uppdraget som tf. institutionschef på Vemyra och dagarna kantas av möten och åtgärdsplaner.

– Det har varit ganska hektiskt och mycket att göra. Jag behöver sätta mig in i Vemyras organisation, säger Mattias Fjellström.

Platser på ungdomshemmet

Vemyra har tidigare tagit emot emot skolpliktiga flickor med problematik. Men i och med samhällsutvecklingen, med bland annat allt fler unga som döms för brott, är det i dagsläget skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk som behandlas.

I dagsläget finns det nio ungdomar på SIS-hemmet, men Mattias Fjellström har en förhoppning om att kunna öka det antalet till 18.

– Att vi får alla 18 platser i drift och att vi bygger upp organisationen för det, säger han.

Vemyras ledning har ställt krav på att det ska finnas en färdig förbättringsplan i januari. Hör Mattias Fjellström berätta hur det ska förverkligas i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.